Het Parool

Amsterdammers in Afrika

Fotograaf Jorrit ‘t Hoen en journalist Saskia van der Kam reizen een jaar door Afrika en AziĆ«. Op www.hoezouhetzijn.in beschrijven ze hun reis aan de hand van 100 ontmoetingen. Voor Het Parool zijn ze op zoek gegaan naar Amsterdammers. In Afrika ontmoetten ze onder andere een reisorganisator, een kapster en een campagnestrateeg.

Buitengewoon horecapersoneel

Bij restaurant Freud gaat het om het eten en de service. Dat het personeel een psychiatrische achtergrond heeft, doet er steeds minder toe.

De aangespoelde droom

Jorina en Bas vertrokken met een volledig uitgerust schip en gingen met twee Ikeatassen weer naar huis. Hoe een project van jaren verdween in een orkaan.

Met een tas en een accordeon

Met een grenzeloos Europa is ook Amsterdam een toevluchtsoord geworden voor Roma. De Italiaanse fotografe Marzia Cosenza volgde de groep met haar camera.

Vermist vergeet niemand

Als je voor ‘Tros’ Vermist werkt ben je journalist en hulpverlener tegelijk. Anders houdt je het geen dertien jaar vol, zoals Pim Faber.

Applaus uit de Achterhoek

Het valt niet altijd mee de tv-studio’s in Amsterdam vol te krijgen met publiek. Maar in Doetinchem heeft iemand een gat in de markt ontdekt: Een tv-show voor maar vijf euro. ‘Thuisblijven is duurder’